AB CHALLENGE je projekt, ki združuje dekleta, ki bi rade preoblikovale svojo postavo, uredile svoje prehranske navade in spremenile svoj življenjski slog.

V prvem delu projekta sem za 4 tedne dobila varovanko, ki je sledila AB programu in obiskovala termine skupinske vadbe, ter 2x tedensko z mano trenirala individualno.
Nina si je po daljšem obdobju truda, obiskovanja različni vadb in nihanja prehranskih navad želela narediti preskok in se odločila, da se en mesec zares posveti preoblikovanju postave, spremeni svoje navade in si pridela svoje prve rezultate in spremembe.

fotka2_1

Opravili sva začetne meritve in posvet. Izmerili sva telesno težo in telesno sestavo, ter telesne obsege.

meritev prej

KAKO JE POTEKAL NAJIN IZZIV?

V  4-ih tednih je Nina svojemu urejenemu jedilniku dodala tudi prehransko dopolnilo Alphabet Burner (preveri več).
Uravnotežen jedilnik je bil začetek za prvi mesec, upoštevali sva AB Program jedilnik, ki s sestavljenimi obroki pokrije 14 dnevni plan prehrane. Nobene stroge diete, nobenega računanja kalorij, tehtanja hrane ipd. Ker sama zagovarjam, da je potrebno spremembe uvajati postopoma, sploh takrat ko delamo na dolgi rok, nisem Nini predpisala strogega hujšanja. Izključili sva ogljikove hidrate, predelano rano, vse pregrehe in predvsem uredili obroke. Hrano sva razdelili na več manjših obrokov ter jih enakomerno razporedili čez dan. S tem sva preprečili napade lakote, ki so navadno največji problem in povod za poseganje po ogljikovih hidratih, hitro pripravljeni hrani in prenajedanje.
Na prehodu iz zimskega v spomladanski čas in poleg vseh njehih obveznosti na faksu, težav s kožo, si nisem želela, da bi ostala brez energije ali da bi se telo slabo odzvalo na šok neneadnih in prevelikih sprememb.

fotka-1_1

Treninge sem sestavila premišljeno in na individualnih urah sva oddelali to, česar je primanjkovalo na vadbenih terminih, ki jih redno obiskuje. Ker Nina obiskuje pretežno kardio vadbe in HIT, sva na individualnih treningih več čas posvetili anaerobnim vajam za oblikovanje telesa. Doma je Nina redno delala tudi raztezne vaje in valjčkanje, kar sem ji svetovala zaradi bolečin v mišicah, močnega tonusa in pomanjkanja gibljivosti, ter primerne regeneracije. V zadnjih dveh tednih sva vpeljali tudi intervalni tek, s katerim bo Nina nadaljevala vse do poletja.

REZULTAT?

Nina se po prvem mesecu počuti zelo dobro in pravi, da je začela z veliko mero motivacije, zato doslednost pri prehrani in treningih ni bila težava. Njen cilj za naprej je, da izgubi še ostalo odvečno težo, preoblikuje postavo, vendar ima zaradi prvi vidnih sprememb vedno večji zagon.

”Skupinske vadbe so zame daleč najboljša rekracija in obiskujem jih že dve leti. Individualne treninge sem pa imela prvič in moram reči, da so mi zelo všeč, saj je Nives pofesionalna, polna pozitivne energije in zna trening sestaviti tako, da je kljub naporu tudi zabaven.”

fotka3_1

Po štirih tednih sva dosegli sledeče rezultate:
TEŽA:       70, 7 kg    –       67,5 kg

MERITVE TELESNIH OBSEGOV:
Prsa:         89,5 cm     –        88 cm
Pas:           79 cm        –         73 cm
Trebuh:    83 cm        –          78 cm
Boki:         104 cm      –          96 cm

prej        potem

Nadaljne preobrazbe, nasvete o hujšanju, priprave na poletje in dodatno motivacijo pa se dekleta lahko pridružite skupini AB Callenge na Facebooku. Povprašajte me za nasvet, delite svoje izkušnje z drugimi dekleti, pobrskajte za recepti in idejami za pripravo zdravih obrokov, ter sodelujte v različnih nagradnih igrah.

 

Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*