Današnja objava je namenjena hitrim in zdravim receptom. Priprava je enostavna in zanjo vam ni potrebno biti kuharski mojster, sestavine niso drage, so pa bogate s hranili, ki jih vaše telo potrebuje. Z njimi boste v telo vnesli zdrave ogljikove hidrate, beljakovine in veliko vitaminov, ter vlaknin.

Solata iz špinače, češnjevega paradižnika in pinjol s popečenimi bučkami in tofujem v sezamu.

Sestavine: Špinača (3 pesti), češnjev paradižnik (150g), pinjole (1 jedilna žlica), 1 manjša bučka, 200g tofuja, Vegeta Natur začimbe za zelenjavo, olivno olje, balzamični kis

Bučke in tofu popečemo, začinimo, ter povaljamo v sezamovih semenih. Dodamo k solati iz špinače, paradižnika in pinjol. Zabelimo z olivnim oljem in balzamičnim kisom.

Ajdova kaša z bučkami in gobicami

Sestavine: Ajdova kaša 50g, 1 bučka, šampinjoni 50g, por, Vegeta Natur začimbe za zelenjavo

Ajdovo kašo, por, narezane bučke in šampinjone prekuhamo v vodi (10 minut) in začinimo. Serviramo s svežim češnjevim paradižnikom.

Riževi rezanci s tofujem, brokolijem in indijskimi oreščki

Sestavine: Riževi rezanci (100g), tofu (100g), brokoli (150g), 1 paprika, pest indijskih oreščkov, por, Vegeta Natur začimbe za zelenjavo, sojina omaka

Rižane rezance prekuhamo v vodi, v ponvi ali woku popečemo por, narezan tofu, brokoli, papriko in začinimo z začimami in sojino omako. Zadnjo minuto dodamo indijske oreščke in riževe rezance, premešamo. Serviramo z rezino avokada.