Se tudi vam kdaj zgodi, da se lotite telesne preobrazbe in kar ne vidite rezultatov? Posameznice med drugim tudi moje stranke, se večkrat srečujejo s tem, da uredijo prehrano, se končno lotijo diete in vadbe vendar številka na tehtnici ostaja enaka, obsegi in centimetri se ne spreminjajo in občutek imajo, da ne napredujejo. To je za posameznico zelo težko, saj je komaj zbrala motivacijo in voljo da začne potem pa ni vidnih rezultatov.

Pri vsaki osebi, ki se striktno drži diete in vadbe se problem lahko skriva samo v zdravstvenih težavah, hormonih ali v črevesju.
Nina in Mojca sta moji stranki, ki sta po novem letu začeli intenzivno vaditi, ter paziti na prehrano, pa sta do sredine februarja še zmeraj ostajali na isti teži. Obe sta popolnoma zdravi in nimata hormonskih težav, zato sem najprej pomislila na težave s črevesnimi bakterijami.

Problem slabega delovanja črevesja lahko privede do:
-slabe absorpcije hranil
-poslabšanega delovanja imunskega sistema
-hormonskega neravnovesja
-napihnjenosti, utrujenosti

Vse to slabo vpliva na proces izgube telesne teže. V procesu posledično stagniramo in v tem primeru, strankam večkrat svetujem, da ”zresetirajo” svojo prebavo. Za dva ali tri dni predpišemo dieto za prečiševanje črevesne mikrobiote in kasneje dodamo probiotike, kot prehransko dopolnilo. Pri tem je zelo pomembno, da izberemo kvalitetne probiotike in da smo pri jemanju dosledni, ter hkrati skrbimo tudi za UREJENO PREHRANO (pojejmo več zelenjave, izogibajmo se procesirani hrani in izbirajmo fermentirana živila).

Nini in Mojci sem priporočala probiotike Carnium Botanicals, saj so edini probiotiki, ki sem jih do sedaj preizkusila in 1x letno naredim tudi sama kuro, ki zame traja 1 mesec, probiotike pa lahko neprekinjeno dodajamo k prehrani do 3 mesece. Zanju sem izbrala Her Biotic, ki je unikatna mešanica kultur, fruktooligosaharida, izvlečka brusnice in D-manoze in je narejena prav za ženske. Upošteva kompleksnost in unikatnost ženskega telesa. Nekatere ženske jih uporabljajo za izboljšanje črevesnih bakterij, druge za zmanjšanje vaginalnih vnetij, tako kot jaz, pa kot del preventive pri skrbi za svoje zdravje, čeprav nimam nobenih posebnih težav.

Imam določene navade in trike, ki jih uprabljam, da vzdržujem zdravje svojega telesa in ljudje imajo navadno zmotno prepričanje, da sama ne potrebujem nobene dodatne skrbi ali pomoči pri vzdrževanju postave in zdravja, sama pa pravim, da je moje telo in zdravje odraz ravno tega: da pozorno, redno in kvalitetno skrbim zanj.

Sta pa Nina in Mojca bolj kot jaz začutili spremembo in enako so pokazali tudi rezultati meritev, ki smo jih opravile ob koncu februarja in ob koncu marca smo dosegle spodnje rezultate.

(stranki nista imeli predpisanega nobenega strogega določenega jedilnika ali diete, jedli sta uravnteženo in zdravo, vadili sta 3x tedensko)

  NINA MOJCA
  26.2.2019 26.3.2019 26.2.2019 26.3.2019
Telesna teža 87,5 kg 84,9 kg 68,6 kg 66,0 kg
% maščobe v telesu 42,5 % 41,3 % 31,5 % 29,5%
Viscerlna maščoba 10,5 10,0 5,5 5,0
Obseg prsi 105 100 93 87
Obseg pasu 98 89 76 70
Obseg trebuha 101 95 85 85
Obseg bokov 114,5 111 100,5 99
Obseg noge (širši) 66,5 61 59 54
Obseg noge (ožji) 58 54,5 52,5 47,5
Obseg roke 34,5 30 28 24,5

Nina po preteklem mesecu (zmanjšana teža za 2,6 kg in 37 cm zmanjšanja telesnih obsegoc) pravi:
”Idejo da bi preizkusila probiotike mi je Nives dala potem, ko po nekaj mesecih redne vadbe in bolj zdravega prehranjevanja ni bilo rezultata pri hujšanju. Že cez nekaj dni mi jih je pred treningom ponudila, seveda sem jih sprejela, hkrati pa bila malo skepticna, namrec bila sem mnenja da moja prebava sploh ni slaba. No, po enem mesecu jemanja probiotikov je prebava resnično boljša, teža se je končno začela manjšat in kar je meni najpomembnejše, ekcem ki se pojavi zaradi dolocene hrane je bistveno manjši.”

Mojca po preteklem mesecu (zmanjšana teža za 2,6 kg in 24 cm zmanjšanja telesnih obsegov) pravi:
”Jaz osebno nisem čutila velike spremembe. Je pa res da sem imela manjši apetit.  Pri obrokih sem hitro začutila sitost pojedla sem manj kot ponavadi. Gibala sem se v povprečju 3x na teden občasno šla tudi na sprehod. Občutek sem imela da imam več energije.  Bom pa morda sedaj bolj pozorna na spremembe v počutju, nadaljevala bom z dosedanjo rutino še dva meseca in upam, da bom uspešno napredovala z rezultati meritev.”

Probiotike Her Biotic najdeš TUKAJ , v spletni trgovini Eko Škrnicl,

ob nakupu pa lahko uporabiš tudi KODO ZA POPUST: NIVES10.

 

Za vsa morebitna vprašanja in prehransko svetovanje pa sem na voljo na: nives@nivesoresnik.com ali 040 431 028