Letošnje poletje sem res težko pričakovala, saj mi v zimskem času ni uspelo pobegniti v tople kraje. Obožujem sonce in poleti kar oživim, treninge v telovadnici pa zamenjam za vadbo na prostem in druge zanimive športe. Vadbe v dvoranah in fitnesa se med letom malce naveličam in potem poletje izkoristim za nove športne podvige.

Letos sem si zadala kar nekaj športnih izzivov in ker zanje potrebujem veliko energije, sem za take away malice iskala nekaj praktičnega in dobrega. Izbrala sem naravne sokove in smutije Rauch Juice Bar, ki vsebujejo natanko tisto, kar obožujem – sadje, zelenjavo, zdravje – in hkrati izključuje vse, kar mi ni preveč pri srcu – dodani sladkor, konzervanse, sadni koncentrat. Izdelki Juice Bar so bili tudi izbrani za produkt leta 2019 in več o njih lahko prebete TUKAJ.

Praktično pakirani smutiji so me spremljali pri mojih športnih podvigih, v današnji blog objavi pa sem vam pripravila pregled vseh športnih aktivnosti, skozi katere lahko najdete kakšno idejo za aktiven pobeg, izlet ali se preizkusite v nečen novem tudi vi. Menim, da so doživljaji in lepi spomini tisto, kar pomeni največ in nas lahko osrečuje še veliko bolj kot materialne stvari. Športi so lahko tudi odličen in zabaven način druženja in preživljanja skupnega prostega časa.

KOLESARJENJE

Letos sem prvič kolesarila v hribih. Sicer moj prvi podvig ni bil prezahteven, saj nimam veliko izkušenj s kolesarjenjem. Na kolesu nisem vzdržljiva in kolesarjenje ne spada med moje najljubše športe, vendar sem ob povabilu družbe dala možnost tudi temu športu. Sicer bolj uživam v teku, vendar sem letošnje leto prikolesarila na Vidovo goro na Braču. Razgled je bil čudovit.

Med postankom sem si privoščila Smoothie Kiwi Kick z okusom kivija, limete, grozdja in banane, popolno osvežitev in okrepčilo za nadaljnje športne podvige v najboljši družbi.

 

Tudi Slovenija ima veliko lepih kolesarskih poti, ki pa jih še nisem uspela raziskati, jih pa lahko najdete na spodnji povezavi:

https://www.slovenia.info/sl/zgodbe/najlepse-kolesarske-poti

TRAIL TEK in HOJA V HRIBE

Letošnje tekaške podvige sem dvignila na višji nivo. Tek na stadionu, parkih in ulicah sem zamenjala za tek po bolj razgibanem terenu. Tek po gozovih in hribih je pravi izziv. Je pa zanj potrebno poznavanje pravilne tehnike teka, predvsem pri teku navzdol, zato bi tek brez predhodnega poznavanja pravilne tehnike ter posveta s trenerjem ali zdravnikom odsvetovala vsem, ki imajo težave s križem ali koleni. Za začetek sem pretekla Rožnik, lotila sem se pa tudi že teka na Pohorje do Trikotne jase in na Šmarno goro.

Hoja v hribe je pa manj intenzivna alternativa, primerna tudi za vse rekrativce, katerim tek predstavlja prevelik izziv ali jim preprosto ne ustreza. Z Anteo Bitenc sem se podala na Tošč. Hoja v hrib je odlična ideja, da s prijateljico združita prosti čas in gibanje ter naredita nekaj dobrega za zdravje.

Za lahek korak in veliko dobre volje je poskrbel Super Smoothie Little Sunshine.

SUPANJE (Stand up paddling)

Lani sem prvič stopila na SUP, letošnje leto pa sem se odločila, da raziščem kotičke v Sloveniji, ki so primerni za tovrstno športno aktivnost. Najprej mi seveda prideta na pamet Bled in Bohinj, kjer si lahko Sup tudi sposodiš, vendar sta tako oblegana, da že sama pot do tja vzame veliko časa, meni osebno pa velika gneča turistov ne prija preveč. Nov kotiček za supanje sem našla v Kranjski Gori na jezeru Jasna (kjer so letos tudi omogočili izposojo supov) in na jezeru Šobec pred Bledom, kjer je gneče malo manj, vendar pa je razdalja zelo kratka. Moj absolutni favorit pa je veslanje po Soči. Od jezera pri Mostu na Soči lahko izbereš pot v dveh možnih smereh in obe sta čudoviti. Tudi tam je možnost izposoje deske za supanje, gneče pa praktično ni. Lepa narava, mir, kotički za kopanje in čudovite barve so me prepričale, da se bom letošnje poletje še večkrat podala tja.

Pomembno je, da se med športno aktivnostjo počutim dobro in lahkotno, hkrati pa sem sita in imam dovolj energije za vse zadane izzive. Tukaj mi v slehernem trenutku nasproti pridejo naravni sokovi Juice Bar.